LA RODA DE LES HORES: baralla catalana

Per fí! Després de dos anys de donar-hi voltes hem acabat el disseny i ens sentim com pares primerencs: tenim la primera baralla de Tarot pensada i feta en català.
  • La cosa no ha sigut fàcil, primer perquè l'experiència juga en contra, els molts anys de practicar professionalment el Tarot ens condicionen per veure que no tot s'hi val; al mercat corren baralles de Tarot amb els motius i dissenys més pintorescos: que si el Tarot dels vikings, que si el Tarot del indis americans (ja ens explicareu què en podien saber els indis americans del Renaixement italià, que és l'època en què s'imprimeixen les primeres baralles completes); avui treuen el Tarot de Heidi i demà treuran el de les tres beçones.
  • Tot això pot ser simpàtic, però nosaltres voliem una baralla per treballar-hi i ajudar als consultants, voliem fer una baralla realment útil i basada en motius i figures tradicionals catalanes que tinguessin prous significats i prou camp simbòlic com per poder substituir els Arcans tradicionals. A més, intentavem fugir del folklore, és a dir, res de porrons i barretines...
El resultat són 24 figures que representen una volta completa del cicle horari, corresponents als 22 Arcans Majors del Tarot de Marsella, més dos cartes afegides, que són precisament la Roda de les Hores (DIA i NIT), i poden ser emprades per reforçar o contradir els significats de les figures a les que acompanyin.

Baralla Catalana

Baralla catalana, nº 3

L'explicació de cada imatge amb els seus significats seria llarga i us l'estalviarem, però us volem dir que hem començat a fer tirades entre els coneguts (sense sotmetre als clients a cap experiment) i n'estem molt i molt contents. Tota la feina de recerca ha sigut bonica però no hagués valgut de molt si a l'hora de la veritat la baralla catalana no servís per orientar amb encert.

Baralla catalana, nº 1

A partir del 1 de Gener comencem a oferir la baralla catalana com a opció de consulta, primer per completar les tirades tradicionals i, si tot segueix pel bon camí, com a eina principal de predicció.

Si teniu curiositat per veure-la en acció ja podeu demanar una tirada amb baralla catalana quan truqueu al Trèvol. Aviam si us agrada!


El Trèvol: el teu Tarot en català

Roda de les Hores

baralla catalana: nº 8

El concepte de cicle horari ja és emprat en els jocs de Tarot tradicionals. La novetat de la baralla catalana és pensar en els cicles com a fonament de les interpretacions. No perquè vulguem encertar el temps exacte en què succeiran les coses (el temps del Tarot no és cronològic) sino perquè les hores, els dies, els mesos i les estacions són ells mateixos símbols molt importants.


Consultes